Returaprisen til Amfi Valdres: Bærekraft og engasjement belønnes!

Driftssjef Bård Slette ved Amfi Valdres, ble overrasket med Returapris fredag formiddag. «Vi har over år hatt et godt system for renovasjon ved senteret, og våre leietakere er flinke til å sortere. Det gjenspeiles på den årlige sorteringsgraden vår», sier Slette. «Denne prisen motiverer til å fortsette den gode jobben vi allerede har gjort i flere år. Tusen takk for prisen!».

Leverer godt over bransjestandard

Retura Val-Hall, vår lokale franchisepartner i Valdres og Hallingdal, er stolte av å ha kunder som setter miljø og bærekraft i fokus. Amfi Valdres har arbeidet målrettet med forbedringer siden de ble sertifisert som Miljøfyrtårn i 2019. De tar vare på miljøet gjennom effektiv sortering, bruk av bruktmarked og redusert energiforbruk. Deres innsats har blitt lagt merke til nasjonalt, og de ble nominert som en av tre kandidater til Norsk Kjøpesenterforenings bærekraftspris.

I 2022 oppnådde Amfi Valdres en imponerende sorteringsgrad på hele 72%, langt over bransjestandarden. På senteret finnes det også flere ordninger for å levere inn ødelagte produkter når kundene kjøper nytt. Det er også verdt å merke seg at mye av avfallet som hentes på Amfi Valdres blir komprimert på stedet, noe som reduserer miljøpåvirkningen og transporter.

Sammen for et miljø i balanse


Returaprisen er en kundepris som deles ut til kunder av Retura Gruppen etter det vi selv vi si er ganske strenge kriterier, inkludert sorteringsgrad og prioritering av miljøvennlige løsninger.

Retura er en landsdekkende kjede som tilbyr komplette avfallsløsninger for næringslivet, med 24 virksomheter. Retura Val-Hall er stolte over å kunne gratulere Amfi Valdres med denne prestisjetunge prisen, som anerkjenner deres fokus på miljø og avfall som en ressurs.

Vi ønsker å takke alle ansatte i Amfi Valdres for deres engasjement og harde arbeid. Sammen med våre kunder, leverandører og samarbeidspartnere jobber vi hver dag for å oppnå et miljø i balanse. Denne prisen er en feiring av deres dedikasjon til bærekraftige praksiser og en inspirasjon for andre i bransjen.

Gratulerer til Amfi Valdres med denne velfortjente prisen, og vi ser frem til å fortsette samarbeidet for å skape en bærekraftig fremtid sammen!