Retura Dagene 2023: Vinner av innovasjonsprisen

For et par uker siden samlet vi over 100 deltakere fra våre Retura-selskaper over hele landet for å feire og inspirere hverandre under årets «Retura Dagene». Dette interne arrangementet ble avholdt i hyggelige omgivelser ved Hurdalsjøen, og et av høydepunktene var utvilsomt våre egne prisutdelinger. Hvert år deler vi ut priser til selskaper og ansatte i kjeden som har utmerket seg på ulike områder.

En av de mest prestisjetunge utmerkelsene i vår kjede er Innovasjonsprisen. Denne prisen hedrer selskaper som har utmerket seg gjennom nyskapende bidrag til utviklingen av innovative og bærekraftige løsninger og metoder. Slike bidrag er avgjørende for å gjøre Retura til leverandøren av landets mest bærekraftige avfallsløsninger.

Størst på larver og solceller


Årets vinner av Innovasjonsprisen er BIR Bedrift, vår avdeling i Bergen. BIR Bedrift er et nytenkende avfallsselskap som tør å utforske nye løsninger og metoder innen avfall og gjenvinning. De har utmerket seg gjennom flere spennende prosjekter, blant annet det mye omtalte larveprosjektet med Invertapro hvor matavfall benyttes som fôr til larveproduksjon. I tillegg jobber de også aktivt med å utvikle algeproduksjon som en alternativ fremtidig løsning for matrester.

BIR Bedrift har også vært tidlig ute med å ta i bruk moderne teknologiske løsninger i sine avfallstjenester. Gjennom et tett samarbeid med teknologiselskapet Carrot har de funnet løsninger for å samle inn avfallsdata og overvåke avfallsutstyr for å finne løsninger for bygårder og kjøpesentre med mange leietakere. Bilparken er også under utvikling, og de har som mål å ha en tredjedel nullutslippsbiler innen 2024. Og når de nylig byttet kontorlokaler, valgte de å utstyre dem med fornybar energi i form av solceller. I dag har de en av de største solanleggene i Bergen, og de forventer å være 90 % selvforsynt med strøm takket være dette initiativet.

Hanne Wetland fra BIR Bedrift engasjerer med sitt innlegg om ombruk!

Fremtiden er plommer?

Vi vet at det er nye spennende ting på gang i BIR Bedrift, og i nær fremtid vil vi kunne dele mer om et nytt og kult prosjekt som viser hvordan de er i gang med å finne enda mer klimavennlige metoder for materialgjenvinning av matavfall. Stikkord er gamle plommer!
Vi er stolte av å ha BIR Bedrift som en del av Retura-familien og synes de er en velfortjent vinner! Gratulerer med Innovasjonsprisen 2023 BIR Bedrift!