Harald Johnsen ny administrerende direktør i Retura

Retura Norge AS har ansatt Harald Johnsen (47) som ny administrerende direktør. Han overtar etter Nils Einar Aas som har startet i jobben som generalsekretær i Norges Idrettsforbund. Den nye lederen tiltrer senest i løpet av november.

Harald Johnsen kommer fra stillingen som divisjonsdirektør regioner i Norsk Gjenvinning. Han har 20 års erfaring som virksomhetsleder innen salg, kategori, innkjøp, produksjon og logistikk.


-Styret i Retura er veldig tilfreds med ansettelsen av Harald Johnsen som ny administrerende direktør for Retura Norge. Han har bred bransjeerfaring fra leverandørsiden og kundesiden i avfallsbransjen, og har spisskompetanse innen logistikk, salg og innkjøp. Vi har stor tro på at han vil være med på å lede våre høyt kvalifiserte og motiverte medarbeidere på en fremoverlent og innovativ måte, sier styreleder Geir Tore Leira i Retura Norge AS.


Den nye administrerende direktøren har klare meninger om at bransjen står foran betydelige endringer. Blant annet ser han at avfallsbransjen må være en klar pådriver for at Norge skal bli et bærekraftig samfunn i et sirkulærøkonomisk perspektiv.
-Jeg er glad for denne utfordringen og muligheten. Det som inspirerer meg er Returas sterke posisjon, både lokalt og nasjonalt, og hvor langt fremme selskapet er på utvikling av nye innovative løsninger. Retura er et jordnært selskap med et brennende engasjement for sirkulærøkonomi og grønn omstilling, sier Harald Johnsen.


Harald Johnsen er utdannet sivilingeniør fra NTNU i Trondheim. Han har jobbet i Norge, Sverige, Finland og Danmark for konsern som Orkla, Saint-Gobain og Bama. Harald er fra Lillehammer, gift og har familie.
Retura tilbyr komplette avfallsløsninger for næringslivet. Selskapets unike landsdekkende tilstedeværelse danner grunnlaget for lokal verdiskaping. Retura leverer kostnadseffektive og miljøriktige avfallsløsninger i et sirkulærøkonomisk perspektiv.


Med en samlet omsetning på over 2,5 milliarder NOK og flere hundre ansatte, fordelt på 24 virksomheter, skaper Retura verdier og arbeidsplasser i lokalsamfunnet. Sammen med kunder, leverandører og samarbeidspartnere jobber Retura hver dag for et miljø i balanse.


For mer informasjon
Styreleder Geir Tore Leira
E-post: gtl@ir.nt.no
Mob. 950 77 358