Møt Trine

Hver dag frem mot julaften presenterer vi en ny ansatt i et Retura-selskap i Norge! I dag går turen til Trondheim og et av de største selskapene i Returakjeden, Retura TRV.

Navn: Trine Løvli Aasbak
Alder: 35
Bosted: Trondheim/Heimdal
Retura-selskap: Retura TRV AS
Tittel/stilling: Vektoperatør

Hvordan er det egentlig å jobbe i avfallsbransjen?


Kan du
beskrive din rolle i selskapet og gi oss et innblikk i hva den innebærer?

«Jeg sitter som vektoperatør på avfallsmottaket for næringskunder.
Jeg er en av tre damer som er den første kontakten kundene har om de ønsker ev. veiledning om avfallet de har med. Vi varsler videre til hjullastersjåfører/kontrollører etc. om de må møte kundene av forskjellige årsaker. Vi gjør mange forskjellige oppgaver, der inn og utveiing av kjøretøy er hovedprioritering. Det er til tider ganske travelt med både inn og utkjøring av avfall innenlands/utenlands.»

Hvor lenge har du vært en del av Retura-familien, og hva inspirerte deg til å søke jobb i akkurat dette selskapet?

«Jeg startet som vikar gjennom bemanningsbyrå i 2006 som vektoperatør hos Trondheim Renholdsverk. Min far har jobbet i konsernet i mange år, så da var det en fin plass å starte arbeidslivet. Etter hvert ble jeg ansatt hos TRV frem til jeg ble ansatt i Retura TRV i 2012.»

Hva er det som gjør Retura-kjeden til et spesielt sted å jobbe, og hva motiverer deg i din daglige arbeidshverdag?

«Fine kolleger og en bransje som interesserer meg. Man møter masse folk og man møter på utfordringer og ny lærdom.»

Med din erfaring i avfallsbransjen, hva ser du som de mest betydningsfulle endringene eller utviklingen Retura og fremtiden for bransjen vår?

«Det fokuseres jo stadig mer på sortering. Noe vi også ser flere og flere kunder er flinkere til. F.eks. Batterier og kampanjer om temaet bidrar til årvåkenhet sånn at flere ikke kaster dem i restavfallet. Som på vår arbeidsplass har fått skylden for mange små og store branntilløp og større branner uten å alltid finne konkret brannårsak.
Alt farlig avfall blir mer utsortert og sendt til egne behandlingsanlegg. Vi sender enda mer til materialgjenvinning og ikke deponi. Jeg ser at vi er lønt med å være informert/utdannet innen avfall for å kunne gi mest mulig hjelp videre. Det har jo dukket opp flere utdanningsmuligheter i bransjen sånn at man kan henge med og hjelpe kunden på best mulig måte.»

Fortell litt om deg selv Trine, slik at vi blir bedre kjent med deg!

Kvinne med julenisselue som sitter ved en kontorpult og ser inn i PC-skjerm

Når du ikke er på jobb, hva er noen av dine lidenskaper og fritidsinteresser som få kjenner til?

«Jeg liker å være på tur, reise og oppdage nye ting. Har en sønn på snart 3 år og en samboer som er med på det meste 😊»

Kan du dele en morsom eller overraskende opplysning («fun fact») om deg selv?

«Har en god dose tålmodighet som helt klart er en fordel i jobben 😊 Kan et utall med regnummer, yrkesskade for oss som jobber her 😊 Kommer ikke på noe i farta som er overraskende eller direkte morsomt»

Trine tar miljøansvar i hverdagen

Hva er ditt beste råd for en mer bærekraftig og miljøvennlig julefeiring?

«Bruk innpakning man kan bruke om flere ganger, eller julepapir som kan gjenvinnes. Gi julegaver som har mening og som har lang levetid. Lage julegaver selv. Gi opplevelser i stedet for fysiske gaver.»

Hva er ditt beste sorteringstips for avfall i julen?

«Den er jo en klassiker, det meste julegavepapir er jo ikke gjenvinnbart, så bruk gavepapir som kan gjenvinnes! (Gråpapir). Fine gaveposer i papp eller papir er det jo flere og flere som selger.

Sortere ut batteri fra elektriske leker o.l. både batteri og elektriske komponenter kan kastes der man kjøper elektrisk utstyr gratis. Stort sett får man jo kastet sånt i matvarebutikkene også nå.»

Hva gjør du på privaten for å jobbe mot et miljø i balanse?

«Blitt mye flinkere på å sortere ut plast og glass. Dropper å få i poser på butikken når jeg kommer på å ta med bærenett. Synes det er fint at posene har blitt dyrere.»

Avslutningsvis, vi nærmer oss jul…

Hva ser du mest frem til ved juletiden i år, og har du noen spesielle planer eller ønsker for sesongen?

«Gleder meg til en førjul som ikke er fylt av stress. Sønnen er blitt større og får med seg mye mer av det som skjer så det blir morsomt. Gleder meg til å nyte førjulstiden med familie og samboer 😊»

Det blir ikke jul uten…….

«Julepynt i huset, belysning ute, snø, en tur på julemarkedet og besøk i storlavvoen på Trondheim Torg 😊 Og masse julefilmer!»

×

Vi bruker Google Analytics som samler informasjonskapsler som grunnlag for å tilby relevant markedsføring og videreutvikle våre tjenester og dette krever ditt samtykke. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler opplysninger i vår personvernerklæring her.

[ga_optout]