Møt Ståle

Gjensynsglede med Ståle og WESTCO Miljø!

Hver dag i desember frem til julaften introduserer vi en ansatt i Returakjeden. Vi består av 24 selskaper og synes derfor desember er en perfekt måned til å introdusere oss og selskapene. Her kan du bli bedre kjent med oss som kjede, bransjen vår og ikke minst våre fantastiske ansatte!

I dag hilser vi på Ståle! Ståle kommer fra WESTCO Miljø som er vår avdeling i Stavanger. WESTCO har tidligere vært franchisetaker i regionen, men forsvant ut og savnet var stort! Gleden var derfor tilsvarende da vi på nytt kunne bli samarbeidspartnere, og Ståle og de andre ansatte fikk igjen en plass i Returakjeden!

Navn: Ståle Corneliussen

Alder: 53

Bosted: Stavanger

Retura-selskap: Westco Miljø AS

Stilling: Selger

♻️Hvordan er det egentlig å jobbe i avfallsbransjen?


🚛Kan du beskrive din rolle i selskapet og gi oss et innblikk i hva den innebærer?


«Jeg er en del av et salgsteam på 5 personer, og jeg har hovedansvaret for Stavangerregionen. Som selger er man mye ute på veien, både for å jakte nye kunder, og for å være en god rådgiver for alle våre eksisterende kunder. Jeg vil anslå at 70% av tiden går til å pleie eksisterende kundeforhold. Vi er med på befaringer, interne møter,og besøker alt fra frisørsalonger til store industribedrifter. I tillegg inviterer vi ofte kunder til hovedanlegget vårt på Forus, der de får et innblikk i vår hverdag, og hva som skjer med avfallet de leverer til oss. Vi er også aktive i å ha skoleklasser fra byggfagene på besøk, slik at de på et tidlig stadium får et innblikk i miljø og kildesortering.»


🚮Hvor lenge har du vært en del av Retura-familien, og hva inspirerte deg til å søke jobb i akkurat dette selskapet?

«Jeg startet i Westco Miljø i 2019, og var faktisk så heldig at jeg ble spurt om jeg kunne være interessert i å jobbe her, og det har jeg ikke angret et sekund på at jeg takket ja til 😊»

🖥️Hva er det som gjør Retura-kjeden til et spesielt sted å jobbe, og hva motiverer deg i din daglige arbeidshverdag?

«Jeg kan bare snakke for mitt eget selskap her, og det at bedriften har stort fokus på menneskene som jobber her, samt et stort fokus på miljø er viktig for meg. Og så motiveres jeg av å kunne komme med gode løsninger for avfallshåndtering hos kundene, der vi sammen skal bi verdensmestere i kildesortering.»


🌱Med din erfaring i avfallsbransjen, hva ser du som de mest betydningsfulle endringene eller utviklingen Retura og fremtiden for bransjen vår?

«Jeg tror at det som kommer til å påvirke oss mye fremover er krav fra omgivelsene rundt oss, både nasjonalt og internasjonalt. Da med tanke på økte krav til sortering av avfall, større fokus på ombruk, og flere nedstrømsløsninger mot materialgjenvinning fremfor energigjenvinning og deponering.»

💁🏻‍♂️Men hvem er du Ståle, kan vi bli litt bedre kjent med deg?

🍖Når du ikke er på jobb, hva er noen av dine lidenskaper og fritidsinteresser som få kjenner til?

«Jeg er såpass aktiv på sosiale medier at jeg tror de fleste rundt meg nesten har bedre kontroll på dette enn jeg selv har…. Men på fritiden er det å kunne tilbringe helgene på hytta vår, og det å kunne reise på ferier med familien helt topp. Ungene våre er 25 og 27, men vi reiser fortsatt på familieferier, da gjerne til sør-øst Asia. Og så simpelthen ELSKER jeg å grille. Grillen pakkes aldri vekk, og vi griller fra januar til desember.»


😲Kan du dele en morsom eller overraskende opplysning («fun fact») om deg selv?

Jeg er ikke særlig glad i høyder, og er livredd hvis jeg må opp i en gardintrapp. Men til tross for det så gjennomførte jeg et fallskjermhopp på Voss for noen år siden. Det var en helt syk opplevelse!

💚Over til det vi brenner for, miljøet!

🌿Hva er ditt beste råd for en mer bærekraftig og miljøvennlig julefeiring?

Jeg tenker at det er like viktig å ha fokus på kildesortering hele året, og kan ikke komme på noe spesielt rundt det med julen egentlig.


🎁Hva er ditt beste sorteringstips for avfall i julen?

Det første jeg tenker på er feilen «alle» gjør med å kaste gavepapir som papp/papir, da dette skal i restavfallet fordi det ikke kan gjenvinnes. Og ikke akkurat relatert til sortering, men skyll for all del ikke ribbefettet ned i vasken, da kommer rottene og ødelegger innemiljøet ditt…..


💚Hva gjør du på privaten for å jobbe mot et miljø i balanse?

Hjemme sorterer vi alt av avfall, og er så heldige å ha 5 ulike beholdere levert av Stavanger Kommune. Annet avfall kjører vi ut til den lokale miljøstasjonen med. Og så bruker vi aktivt Finn.no for å gi bort ting vi ikke lenger bruker fremfor å kaste det. Kjører elbil på privaten og på jobb, og det hjelper også på. Når vi ferierer i utlandet har vi alltid med våre egne vannflasker, og bruker Apper som Refill my bottle for å finne steder hvor vi kan fylle disse. Da unngår vi å kjøpe masse engangsflasker som dessverre har en tendens til å bare havne i naturen, og dette er noe alle kan få til når vi er ute og reiser.

🎄Avslutningsvis, vi nærmer oss jul..


💚Har du noen lokale tradisjoner knyttet til jul og julefeiring som er spesielt for din region, og hvordan feirer du jul i henhold til disse tradisjonene?

«I Rogaland var det tradisjon at foreldre skremte utålmodige barn med «vetten Tollak» som ikke likte barn, og han kom gjerne på besøk for å gi dem et alvorsord. Men dette er ikke en tradisjon vi noen gang har fulgt…. Vi har alltid reinsdyrstek til jul, men det er nok noe som kommer fra min mors side, hun var fra Bergensområdet.»


🎁Hva ser du mest frem til ved juletiden i år, og har du noen spesielle planer eller ønsker for sesongen?

Som vanlig blir det å se frem til noen fine dager sammen med familien, og så kan man jo håpe på en hvit jul. Men i Stavanger skjer vel det hvert 200 år eller noe i den duren. Vi pleier å samles med ulike deler av familien til juleaften, førstedag og andredag, ellers koser vi oss bare vi fire som bor i huset, og med de to kattene våre.

🧑🏻‍🎄Det blir ikke jul uten…….

«Fenalår og akevitt (hvis det er lov å si)»

Vil du bli bedre kjent med flere av våre ansatte? Vi har samlet alle her!

×

Vi bruker Google Analytics som samler informasjonskapsler som grunnlag for å tilby relevant markedsføring og videreutvikle våre tjenester og dette krever ditt samtykke. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler opplysninger i vår personvernerklæring her.

[ga_optout]