Møt Per

Hver dag i desember tar vi dere med til en ny ansatt og et nytt selskap i Returakjeden. Retura består av 24 franchiseselskaper spredt over hele Norge, og vi ønsket derfor å løfte frem noen av våre flinke medarbeidere slik at dere blir bedre kjent med oss og med våre ansatte.

I dag skal vi hilse på Per Thomesen fra Bodø. Per er 60 år og sjåfør i vårt Bodø-baserte selskap, Retura Iris.

🚛Bodøs dedikerte krokbilsjåfør

Per er ansatt som sjåfør i Retura Iris. Han er en av to sjåfører som kjører krokbil fast. Oppdragene til Per er både inne i Bodøsentrum og ute i Saltendistriktet. Der henter han krokcontainere i ulike størrelser.
Per henter en full pappkomprimator på City Nord.

Ble lokket av tidligere kolleger

Per har vært en del av retura-laget siden 2007. Han rekruttert inn i Retura av sjåfører som oppfordret han til å søke på en ledig stilling i selskapet.
«– Det var ofte Retura-sjåfører innom min tidligere arbeidsplass. Hyggelige folk som jeg hadde en god relasjon til. Når Retura Iris opprettet en ny en stilling som kroksjåfør oppfordret de meg til å søke jobb hos sammen med dem», forteller Per. Per hadde ikke kjennskap til Retura Iris før dette og ville nok ikke søkt uten oppfordring. Det er vi i Retura Iris veldig glad for i dag.

Gode kolleger

«Retura Iris er en fin arbeidsplass. Her er det ordnede forhold og et godt arbeidsmiljø. Det har mye å si at det er godt arbeidsmiljø, hos oss kan man ha en løs tone», forteller Per.
«Å være sjåfør i Retura er en viktig og samfunnsnyttig jobb. Det er fint å bidra til gjenvinning i samfunnet.»
«Siden jeg begynte her i 2007 har selskapet vokst mye. Det har vært spennende å være en del av laget når vi har hatt vekst antall kunder, bemanning og utstyr.»

Store endringer i bransjen

«Gjenvinningsbransjen har hatt en enorm utvikling siden starten av min karriere i Retura. Da jeg begynte i Retura sorterte kunder stort sett bare ut papp. Alt annet avfall var restavfall og ble kjørt på Deponi. Etter dette har det heldigvis skjedd store endringer. Nå skjer det stadig noe nytt, vi sjåfører kan av og til slite med å svare kunder på sorteringsspørsmål», smiler Per.

Hobbysnekring og veteranbiler

«Når jeg ikke er på jobb, liker jeg å gå tur og holde meg i form. Jeg bruker også mye av fritiden på hobbysnekkring: Vedlikeholde hus og fritidshus. Vår, sommer og høst tilbringes i barndomshjemmet han har overtatt i Sandvika på vakre Sandhornøya. Ellers så er jeg med i en liten klubb som interesserer oss for Tempo- og veteranmotorsykler. Vi mekker, kjører tur sammen eller møtes over en kopp kaffe i byen.»
• Hvilken sykkel har du da?
«Akkurat nå kjører jeg «bare» en Tempo Corvette», smiler Per.

Juletradisjoner fra Bodø

– Har du noen lokale tradisjoner knyttet til jul og julefeiring som er spesielt for din region, og hvordan feirer du jul i henhold til disse tradisjonene?

«For meg er det mattradisjon og familie som er viktig i julen. Jeg har vokst opp med lutefisk på julaften, ribbe og annen god mat. Ellers.. Blir man kanskje litt mer avslappet til juletradisjoner jo eldre man blir? Men det er veldig koselig å samle familien i julen.»

– Hva ser du mest frem til ved juletiden i år, og har du noen spesielle planer eller ønsker for sesongen?
«Juleferie», smiler Per. «I tillegg ser jeg alltid frem til man runder nytt år og våren kommer.»

Det blir ikke jul uten..

«Lutefisk med tilbehør!»

<3

×

Vi bruker Google Analytics som samler informasjonskapsler som grunnlag for å tilby relevant markedsføring og videreutvikle våre tjenester og dette krever ditt samtykke. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler opplysninger i vår personvernerklæring her.

[ga_optout]