Møt Nina Stendebakken

Navn: Nina Stendebakken

Alder: 28

Bosted: Oslo

Retura-selskap: Stena Recycling AS

Tittel/stilling: Key Account Manager

Hvordan er det egentlig å jobbe i avfallsbransjen?

Kan du beskrive din rolle i selskapet og gi oss et innblikk i hva den innebærer?

«Som KAM i Stena har jeg en variert arbeidshverdag og får mulighet til å være mye ute hos kundene. En typisk arbeidsdag består av å besvare henvendelser fra kunder og som regel noen kundebesøk der kunden og jeg ser på dagens avfallsløsning og muligheter for forbedringer.»

Hvor lenge har du vært en del av Retura-familien, og hva inspirerte deg til å søke jobb i akkurat dette selskapet?

«Jeg har jobbet i Stena siden mai i 2022 og har nylig fått gleden av å bli en del av Retura familien.»

Hva er det som gjør Retura-kjeden til et spesielt sted å jobbe, og hva motiverer deg i din daglige arbeidshverdag?

«Nå som Stena er en del av Retura kjeden få vi mulighet til å dele erfaringer, kunnskap og ikke minst samarbeide for å skape bedre løsninger for kundene ut utvikle våre løsninger/tjenester.»

Med din erfaring i avfallsbransjen, hva ser du som de mest betydningsfulle endringene eller utviklingen Retura og fremtiden for bransjen vår?

«Basert på min erfaring opplever jeg at bransjen og kundene blir mer opptatt av å få innsikt i tiden fremover. Stadig flere bedrifter jobber aktivt mot og er bevisst på bedriftens mål om å redusere avfallsmengden og øke andelen av avfall som går til gjenvinning. Jeg tror derfor det blir viktig å fokusere på digitale verktøy og utvikle disse i takt med behovet og gjøre tilpasninger for å møte kravene som kommer fra EU i tiden fremover.»

Fortell litt om deg selv, slik at vi blir bedre kjent med deg!

Når du ikke er på jobb, hva er noen av dine lidenskaper og fritidsinteresser som få kjenner til?

«Som utdannet kokk har mat alltid vært en stor interesse for meg, enten det er å tilberede retter selv eller å oppleve nye restauranter både i Oslo og når jeg er på reise. Utover det er jeg glad i å ta bilder og har i overkant av 41k bilder på kamerarullen der en stor andel er bilder av mat.»

Miljøansvar i hverdagen

Hva er ditt beste råd for en mer bærekraftig og miljøvennlig julefeiring?

«Ta vare på restene! Det kastes generelt sett veldig store mengder mat og med enkle grep kan mye av maten reddes og brukes i andre retter eller som pålegg. Gårsdagens kokte poteter egner seg for eksempel god som ingrediens i en omelett. Klarer vi å redusere matsvinnet er det både bra for lommeboka og miljøet 🍎»

Hva er ditt beste sorteringstips for avfall i julen?

«Noe jeg tenker er viktig er å formidle at spraybokser (hårspray, tørrshampo, formfett, deo osv..) er farlig avfall og skal ikke kastes i restavfallet selv om de er tomme. Spraybokser i restavfallet kan skape farlige situasjoner under transport og på behandlingsanleggene.»

«Mye av julepynten som kastes inneholder batterier og skal sorteres som elektronikk. Elektronikk kan returneres der det er kjøpt eller leveres til et godkjent mottak.»

Hva gjør du på privaten for å jobbe mot et miljø i balanse?

«Jeg er bevisst på eget forbrukt og forsøker å redusere min miljøpåvirkning ved å resirkulere, kjøpe brukt når jeg har mulighet til det og redusere eget forbruk ved å kjøpe produkter som varer.»

Avslutningsvis, vi nærmer oss jul..

Har du noen lokale tradisjoner knyttet til jul og julefeiring som er spesielt for din region, og hvordan feirer du jul i henhold til disse tradisjonene?

«Med familie fra Valdres har rakfisk vært en tradisjon i mange år, dette står som regel på menyen i romjulen.»

Hva ser du mest frem til ved juletiden i år, og har du noen spesielle planer eller ønsker for sesongen?

«I førjulstiden ser jeg frem juleverksted med familie og venner, julebord og har store planer om å ha juletre i leiligheten min for første gang, det er på tide 🎄Utover det ser jeg frem til å tilbringe tid med familien, lage julemat og lade opp til et nytt år.»

Det blir ikke jul uten…….

«Grevinnen og hovmesteren!»