Møt Espen

Navn: Espen Bakke Gusjås

Alder: 45

Bosted: Narvik

Retura-selskap: Retura HRS Miljø AS

Tittel/stilling: Salgssjef

Kan du beskrive din rolle i selskapet og gi oss et innblikk i hva den innebærer?

«Jeg er heldig å han ansvaret for mange dyktige ansatte både på salg, kundeservice og lageransvarlig. Skal de prestere er det viktig å være en god leder, se dem, følge de opp, sette krav og legge til rette i størst mulig grad. Så er det utrolig mange andre spennende oppgaver. Det overordnede ansvaret for anbud, mange ulike samarbeidspartnere, kundeportefølje, prising, ja rett å slett mange andre ulike oppgaver som oppstår i denne bransjen. Få dager er like.»

Hva er det som gjør Retura-kjeden til et spesielt sted å jobbe, og hva motiverer deg i din daglige arbeidshverdag?

«Det å være en del av en så stor og mangfoldig kjede er gull verdt. Man møter svært mange dyktige personer som man kan ha kunnskapsutveksling, sparing, og generelt andre ting som gjør oss sterkere sammen. Mange av disse knytter man bånd med på fritiden også.»

Hva er ditt beste sorteringstips for avfall i julen?

«Jula er kanskje ikke de dagene man skal revolusjonere sorteringen. Den må man bygge opp gjennom resten av året. I jula skal man kose seg litt ekstra. Ha søkelys på å sortere avfallet slik du bruker til daglig. Har du ikke allerede startet med dette kan det være et fint nyttårsforsett 😊»

Med din erfaring i avfallsbransjen, hva ser du som de mest betydningsfulle endringene eller utviklingen Retura og fremtiden for bransjen vår?

«Helt klart fortsette å ta et sterkt standpunkt slik vi allerede gjør i dag. Fremskaffe gode rapporter til kundene, jobbe med kundene slik at de har et forhold til bærekraft, og hva det betyr i praksis. De useriøse aktørene kommer til å forsvinne etter hvert da kravene bare blir større og strengere.»

Når du ikke er på jobb, hva er noen av dine lidenskaper og fritidsinteresser som få kjenner til?

«De fleste vet at det er sammen med kona og ungene. Helst på jakt eller fisketurer langt inn på fjellet uten mobildekning. Om ikke så blir det mye jobb, fotball og snekring.»

Kan du dele en morsom eller overraskende opplysning om deg selv?

«Har jobbet som reiseguide for Ving for mange år siden. Det var litt som Paradise Hotell, heldigvis før tiden der alle hadde kamera og sosiale media😊»

Har du noen lokale tradisjoner knyttet til jul og julefeiring som er spesielt for din region, og hvordan feirer du jul i henhold til disse tradisjonene?

«Nei, egentlig så har vi ikke det. Vi spiser for eksempel Kalkun på julaften fordi alle er veldig gla i. Så prøver vi ha julaften som en dag vi gjør minst mulig. Ellers går alle dagene i 100 med aktive unger i mange ulike disipliner. I år feirer vi jul på hytta, og det ser jeg virkelig frem til. Jule barne tv, fyr i peisen og god mat og drikke.»

Det blir ikke jul uten?

«Flåklypa på tv `en, lamme resten av!»