Møt Per-André

  • Navn: Per-Andre Olsbø
  • Alder: 42
  • Bosted: Ålesund, verdens vakreste by
  • Retura-selskap: Retura Sunn-Trans
  • Tittel/stilling: Salgs og markedsansvarlig

Hvordan er det egentlig å jobbe i avfallsbransjen?

Kan du beskrive din rolle i selskapet og gi oss et innblikk i hva den innebærer?

«Min rolle er å selge avfallstjenester, sorteringsløsninger og tilrettelegge en bærekraftig avfallsløsning for våre kunder. Samt Markedsføre Retura Sunn-Trans og det vi kan tilby. Hverdagen er alt fra å svare på kundehenvendelser, til å oppsøke potensielle kunder med hva vi kan tilby, og hvilke fordeler det vil være»

Hvor lenge har du vært en del av Retura-familien, og hva inspirerte deg til å søke jobb i akkurat dette selskapet?

«I August rundet jeg 10 år i denne fantastiske familien vi er så heldige å være en del av. Jeg kom fra elektrobransjen, men jeg søkte ikke selv på jobben, men jeg fikk tilbud om en spennende jobb i en veldig spennende bransje.»

Hva er det som gjør Retura-kjeden til et spesielt sted å jobbe, og hva motiverer deg i din daglige arbeidshverdag?

«Retura skiller seg litt ut fra de andre landsdekkende aktørene med at vi har et mye større lokalt avtrykk. Vi er lokale, en del av lokalsamfunnet, men samtidig så har vi tyngden av det å være et landsdekkende selskap. Noe av det som motiverer meg mest er nettopp å få jobbe med mennesker, og bidra ilag med kundene for å finne de beste løsningene for begge parter.»

Med din erfaring i avfallsbransjen, hva ser du som de mest betydningsfulle endringene eller utviklingen Retura og fremtiden for bransjen vår?

«En av de største endringene er jo selvfølgelig det å kunne, for ikke i si måtte, gjenbruke de ressursene vi har i størst mulig grad. Alt som kastet må i størst mulig grad bli til noe nytt, eller bidra i en form ny utnyttelse.»

Fortell litt om deg selv, slik at vi blir bedre kjent med deg:

Når du ikke er på jobb, hva er noen av dine lidenskaper og fritidsinteresser som få kjenner til?

«Mine to store lidenskaper har vært bilinteresse og fotball. Tror ikke det er så hemmelig akkurat, og for tiden så går det mildt sagt elendig med både Aafk og Man Utd. Men heldigvis er det kommet to barn i livet mitt de siste 4 årene som er mye viktigere»

Kan du dele en morsom eller overraskende opplysning («fun fact») om deg selv?

«Har scoret for Aalesund på straffe mot Molde og avgjorde en cupfinale. Alder og nivå nevnes ikke ytterligere😉»

Miljøansvar i hverdagen:

Hva er ditt beste råd for en mer bærekraftig og miljøvennlig julefeiring?

«Ikke kjøp mye mer enn nødvendig og prøv å spis opp maten. Men bærekraft kan være så mangt, så prøv å senk skuldrene og nyt helligdagene med de du er glade i, og ikke stress for mye. Å kan du gi glede til noen som trenger det er gir det mye mer i retur enn du tror.»

Hva er ditt beste sorteringstips for avfall i julen?

«Nå er jo det slik at for eksempel julepapir er jo ikke gjenvinnbart som vanlig papir, så dette skal faktisk kastes i restavfall. Men å prøve å bevare papiret for å gjenbruke det senere kan jo være en ide. Men vi vet alle at vi blir som små barn med en gang vi ser en pakke, og da blir det fort revet opp uten ytterligere betenkning😉»

Hva gjør du på privaten for å jobbe mot et miljø i balanse?

«Man prøver jo å tilpasse seg de kildesorteringer vi har. Samler plast og papp, prøver å spise opp maten i stedet for å kaste. Ikke handle unødvendige saker. Selge saker en ikke trenger i stedet for kun å kaste det feks.»

Avslutningsvis, vi nærmer oss jul..

Har du noen lokale tradisjoner knyttet til jul og julefeiring som er spesielt for din region, og hvordan feirer du jul i henhold til disse tradisjonene?

«I motsetning til på østlandet så har jo vi skikkelig julemat da. For egen del er det det både pinnekjøtt og svineribbe på menyen. Vi prøver jo å besøke de lokale julemarkedene, og støtte de frivillige som står med loddsalg og diverse slike ting. En av de tingene som gjør at Retura er lokalt tilknyttet er jo vår tilstedeværelse i lokalsamfunnet, og vi sponser årlig julemarkedet i Ålesund med avfallsløsningen i disse to dagene det foregår.»

Hva ser du mest frem til ved juletiden i år, og har du noen spesielle planer eller ønsker for sesongen?

«Det er jo å tilbringe tiden med familie og nyte fritiden med de. Jeg er så heldig å ha en på 1 år og en 4 år, så her blir jo mye gøy, både legobygging, baking av julekaker og så skal jo de spises å da😊»

Det blir ikke jul uten…….

«SNØ! Men vi er dessverre ikke så heldige alltid å ha det så tidlig i vintersesongen. Men snør det på julaften da er alt komplett.»