Vi sponser vinterens vakreste eventyr!

I disse dager vrimler det av pels og poter i Finnmark, når det som er Europas lengste hundeløp går av stabelen. Vi i Retura Gruppen er stolte sponsorer av det som omtales som vinterens vakreste eventyr, Finnmarksløpet.

Det er høyt tempo og aktivitetsnivå når de energiske og veltrente sledehundene skal konkurrere i det som omtales som et av de to fremste hundeløpene i verden og som er kjent som et av de tøffeste. Hundeløpet ble etablert i 1981 og er blitt landsdelens største idretts- og kulturarrangement. Finnmarksløpet har således blitt et symbol på et solid sportsarrangement og et samlet Finnmark i fest.

Lokal bidragsyter

Masternes Gjenvinning er Retura Gruppens avfallsselskap i regionen, og har nedslagsfelt i hele Finnmark. Arrangementer som Finnmarksløpet som er viktige for nærmiljøet – er viktige for oss. Som eneste landsdekkende avfallsleverandør betyr det at vi i Retura er til stede der du er. Det å gi tilbake til lokalsamfunnet er derfor en viktig del av Returas virke. Retura har en sterk lokal forankring og forsøker å bidra til mye positivt i de lokalsamfunnene vi opererer i. Vi ønsker å bidra til å holde lokalsamfunnene aktive og levende, og hindre fraflytting. Et viktig tiltak er å gi økonomisk støtte til idretts- og kulturarrangement, blant annet sponser vi idrettslag, kulturarrangementer og veldedige organisasjoner.

Retura Gruppen sponser både små og store arrangementer, og jobber med sponsorobjekter som har et godt omdømme og som deler de samme verdiene som oss. Idrettsglede og den sportslige ånden har vært sentral i Retura siden oppstart, og det gode samarbeidet i kjeden er preget av en sterk lagånd. Det er kanskje ikke tilfeldig at Retura har tiltrukket seg mange store idrettsprofiler gjennom årenes løp!

Finnmarksløpet er et arrangement som gjennomføres i, og samler, store deler av Finnmark. Det er yrende folkeliv og stor interesse, både lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Det er verdens vakreste natur, og den ser som kjent best ut uten avfall. – Tron Møller Natland, Masternes Gjenvinning

Miljøvennlige avfallsløsning


Vår oppgave under arrangementet er å håndtere avfallet og å levere optimalt utstyr. Det hadde ikke vært vinterens vakreste eventyr om ikke avfallshåndteringen var i varetatt. For oss er det viktig å tilby de beste løsningene, og som eneste landsdekkende kjede har vi mulighet til å tilby et vidt sortiment – også langs Finnmarksløpet trasé. Vi har for anledningen fått satt ut egne kistecontainere levert av Namdal Ressurs, som både er utsmykket med arrangementets profil og som er tilpasset for å være best mulig egnet til arrangementets formål. Disse kistecontainerne er krokcontainere med innkastluker, og er godt egnet for arrangementet hvor mesteparten av avfallet består av tilgriset halm.

Felles visjon om det grønne skiftet


Retura og Masternes Gjenvinning deler visjonen om å bidra til det grønne skiftet og å levere bransjens mest bærekraftige avfallsløsninger. Utstyrsleverandør Namdal Ressurs ble dermed utfordret til å produsere en serie av containere som lett kan stables for å få til en så homogen og bærekraftig leveranse som mulig. I praksis betyr dette at man kan stable totalt seks containere på samme bil og henger. Da snakker vi effektiv utnyttelse for minst mulig miljøbelastning!

Finnmarksløpet går mot slutten, men vi ønsker alle hundekjørere og hunder lykke til med den siste innsatsen og etappen! Måtte de raskeste potene vinne!

Ønsker du å komme i kontakt med oss for å få levert utstyr til din bedrift eller ditt neste arrangement, finn din nærmeste avdeling her eller send inn en forespørsel.