Møt Lars

Vi beveger oss østover i vår julekalender hvor vi hver dag tar deg med til et nytt Returaselskap og en ny ansatt, slik at du blir litt bedre kjent med oss som kjede og får møte noen av de fantastiske ansatte!

Navn: Lars Oraug Lottrup
Alder: 48
Bosted: Askim
Retura-selskap: Retura Østfold AS
Tittel/stilling: salg- og markedskoordinator

La oss først få et innblikk i hva Lars tenker om å jobbe i avfallsbransjen?


Kan du beskrive din rolle i selskapet og gi oss et innblikk i hva den innebærer?

«Min rolle er å hjelpe kundene med å ha riktige løsninger til de ulike behovene de har i forhold til avfallsløsninger. Jeg er stort sett ute hos kundene og trives veldig godt med det. Når muligheten byr seg tar jeg med superhelten vår, Røffen, på tur.»

Hvor lenge har du vært en del av Retura-familien, og hva inspirerte deg til å søke jobb i akkurat dette selskapet?


«Jeg har vært en del av Retura-familien siden mars 2022. Etter å ha jobbet 19 sammenhengende med reiseliv følte jeg tiden var inne for å prøve noe nytt. Da det åpnet seg en mulighet til å bli med på laget hos Retura Østfold kunne jeg ikke la muligheten gå fra meg.»

Hva er det som gjør Retura-kjeden til et spesielt sted å jobbe, og hva motiverer deg i din daglige arbeidshverdag?

«Jeg er heldig som jobber med mye flinke folk med variert kompetanse og lærer nye ting hver dag. Ingen dager er like og kundene har veldig variert behov. Det er vanskelig å trekke frem hva som motiverer mest, men det er veldig gøy å være på veien og se alle variasjonene hos kundene våre.»

Med din erfaring i avfallsbransjen, hva ser du som de mest betydningsfulle endringene eller utviklingen Retura og fremtiden for bransjen vår?

«Utviklingen i bransjen. Det kommer alltid forbedringer og nye krav innen gjenvinning og godt er det!»

La oss bli litt kjent med Lars!


Når du ikke er på jobb, hva er noen av dine lidenskaper og fritidsinteresser som få kjenner til?

» Har en cobberdog som er glad i tur uansett vær. Spiller padel når tida strekker til og prøver å delta på quizlaget annenhver fredag.»


Kan du dele en morsom eller overraskende opplysning («fun fact») om deg selv?

Jeg har papirer på at jeg kan detonere airbager! Det er det svært få som har.

Vi må også snakke litt om miljø og bærekraft..


Hva er ditt beste råd for en mer bærekraftig og miljøvennlig julefeiring?

«Er vanskelig å komme utenom gavepapiret. Ettersom gavepapiret ikke kan resirkuleres og er restavfall er det like greit å ta vare på gavepapiret og bruk det igjen.»


Hva er ditt beste sorteringstips for avfall i julen?

«Det er veldig mye julepynt som går på batterier. Batterier kan fort ta fyr når de kommer i kverna på sorteringsanlegget. Husk derfor alltid å ta ut batterier før du kaster ting!»


Hva gjør du på privaten for å jobbe mot et miljø i balanse?

«Alt avfallet sorteres etter beste evne. Kjøper stort sett bare ting jeg trenger.»

Avslutningsvis, vi nærmer oss jul..

Har du noen lokale tradisjoner knyttet til jul og julefeiring som er spesielt for din region, og hvordan feirer du jul i henhold til disse tradisjonene?

«Tradisjonene er stort sett knyttet til mat. Familien pleier å spise mølje, som er flatbrød som er blitt bløtet ut i kjøttkraft. Veldig spesiell rett som spises én gang i året. På juleaften er det ribbe som gjelder.»


Hva ser du mest frem til ved juletiden i år, og har du noen spesielle planer eller ønsker for sesongen?

«Jeg ser mest frem til maten og at familien er samlet. Lutefisken er allerede fortært. Gleder meg til å sette tenna i ribbe, pinnekjøtt og alt som hører med til en dansk julefrokost.»


Det blir ikke jul uten…….

«Julemat»