Første hel-elektriske krokløftbil i Retura Gruppen

Rett før helgen fikk selskapet vårt i Kristiansand, Retura Sør, en gledelig leveranse. Da ble nemlig den første hel-elektriske krokløftbilen i Retura Gruppen overlevert!


Modellen er en Scania P25 BEV (Battery Electric Vehicle). Den ble levert til transportfirmaet Peter Løvaas som bistår med transport- og krantjenester til Retura Sør sine kunder. Norsk Scania står for leveransen av det nye elektriske kjøretøyet, og er også blant Returas kunder i dag. Derfor er det ekstra gøy når stiene våre krysses i en felles søken etter innovative og miljøpositive løsninger!

Foto: Daniel Hovland, Norsk Scania

Bilen skal betjene kunder i Kristiansand og omegn, og blant kundene som vil få besøk av den nye krokløftbilen er Sørlandet Sykehus. Hos Retura samarbeider vi tett med kundene våre for å levere grønnere løsninger, og Sørlandet Sykehus er en kunde som har løftet miljø og bærekraft høyt opp på agendaen. Derfor er gleden stor nå når vi kan hente avfall fra sykehusets avdelinger med vår nye elektriske krokløftbil.

Et viktig tilskudd til Retura Gruppens bilpark

Vi i Retura Gruppen har som visjon å levere bransjens mest bærekraftige avfallstjenester, og gjør derfor en rekke tiltak for å bli grønnere og mer miljøvennlige – også i måten vi utfører tjenestene vi leverer på.

Vi er klar over at en betydelig del av vår miljøbelastning kommer fra transport. Returas kjøretøy har generelt høy standard, men bilparken vår er under konstant fornyelse for å kunne tilfredsstille miljøkrav i henhold til miljøbelastning og oppsatte miljømål. Dette gjelder blant annet bruk av fornybare drivstoffalternativer, bruk av støysvake biler og partikkelfilter. Anskaffelsen av elektriske kjøretøy er derfor et viktig steg for vår visjon om å tilby landets beste og mest bærekraftige avfallstjenester.

Retura Gruppen er svært stolte av å nå kunne tilby mer klimavennlige avfallstjenester på Sørlandet, som blant annet vil gi mindre støy og forurensning. Vi skal rett og slett gjøre vårt for at Kristiansand blir et enda bedre sted å være!

Hvis du ønsker å høre mer om Retura Gruppens arbeid for å levere bærekraftige avfallstjenester til næringslivet; ta kontakt med direktør for bærekraft og digitalisering i Retura Gruppen; helena.willumsen@retura.no .

×

Vi bruker Google Analytics som samler informasjonskapsler som grunnlag for å tilby relevant markedsføring og videreutvikle våre tjenester og dette krever ditt samtykke. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler opplysninger i vår personvernerklæring her.

Ikke tillat at Google Analytics sporer meg