En sommer er over..

Sommeren er for noen bransjer en tid hvor virksomheten går litt i dvale og aktiviteten går ned. For selskapene i Retura Gruppen er det derimot full fart også i sommermånedene. Denne tiden av året er nemlig høytid for konserter, festivaler og andre festligheter. Men med store arrangementer følger oppstår det også avfall, enten det kommer fra matservering eller byggematerialer fra rigging av kulisser. Når arrangørene også stadig legger mer vekt på å gjøre arrangementene grønnere og mer miljøvennlige, er gode avfallsløsninger blitt et viktig element for å unngå forsøpling og holde arrangementsområdet ryddig. Det må derfor tilrettelegges med gode løsninger for god kildesortering som fungerer både for publikum og de ansatte.

Beholdere er merket og klare for nye arrangementer


Vi i Retura Gruppen har merket oss at publikum er generelt blitt miljøbevisste og flinke til å sortere, og da er det ekstra gøy å bidra med å finne gode avfallsløsninger fordi vi vet de vil bli satt pris på. Med innføringen av det nye merkesystemet til LOOP har merkingen av utstyret ført til at utstyret både ser bedre ut og at det er lettere å kaste riktig. Vi forstår godt at når du er på en festival så er det foran scenen du vil bruke tiden din, og ikke foran avfallsbeholderne – og nettopp derfor er god merking vesentlig – slik at det blir lett å gjøre rett.

Fra Offroad Finnmark i Nord til Sommerbris i Sør

I sommer har vi derfor blant annet levert avfallsløsninger til en rekke av landets store begivenheter. Vi har levert sorteringsutstyr til alt fra naturskjønne VinjeRock og Helt På Vidda-festivalen til Sommerbris-festivalen i Sør. Vi har også levert utstyret til en av kanskje årets mest omtalte konserter, Justin Bieber på Leangen Travpark med 40 000 publikummere. I tillegg har vi plassert utstyr under kulturfestivalen Olavsfest og Trøndersk Matfestival. Da vi er glade i idrett og sport i Retura Gruppen har vi også sørget for god avfallshåndtering under en rekke idrettsarrangementer som Altaturneringen og ToppIdrettsVeka i Aure. Vi har også bidratt under Arctic Race, sommerens vakreste etapperitt i landeveissykling, det krevende sykkelrittet Offroad Finnmark, sykkelfestivalen Huckfest Bike Festival og Ål-Cup for å nevne noen. Og listen er enda lenger!

Vår markedssjef i Finnmark, Tron Møller Natland, er på plass under Alta-turneringen!


En stor takk til alle samarbeidspartnere, og ikke minst en stor takk til et fantastisk publikum som har sortert og tatt grønt ansvar! Vi setter pris på dere!


Og selv om det nå går mot høst så har vi fine øyeblikk å se tilbake på, for som Kirsti Sparboe synger «en sommer er over, men minnene består»!