Det perfekte avfallsrom

Les om hvordan driftspersonalet på Ski Storsenter tok grep for å øke trivselsfaktoren på avfallsrommet, og om tiltakene de har satt inn som har gitt umiddelbar virkning på kildesorteringen!

 

Ski Storsenter er et av Norges største kjøpesentre, og en del av Olav Thon-Gruppen. Senteret som ligger sentralt i Ski har 145 butikker og over 5 millioner besøkende i året. Dette medfører naturligvis også en del avfall.

 

Blide mennesker på fargerikt avfallsrom
Sanne Michelle Horup (Retura Norge), Helena Willumsen (Retura Norge) og Ole Sørlie (Ski Storsenter) i det nyoppussede avfallsrommet.

Effektive løsninger krever nøye planlegging

Ole Sørlie er driftssjef ved Ski Storsenter og har ansvar for avfallsrommene på senteret. Han vet at gode og effektive avfallsløsninger som både tar hensyn til miljøet og økonomien krever nøye planlegging. Sørlie følger derfor jevnlig med på sorteringsgraden, og i samråd med salgskonsulenter fra Retura blir avfallsløsningene regelmessig evaluert og tilpasset for å optimalisere senterets avfallshåndtering.

 

Umiddelbare resultater med god merking

En viktig del av en velfungerende avfallsløsning er god merking. Hvis avfallet skal kildesorteres korrekt, må brukerne også forstå hvor og hvordan avfallet skal sorteres ut. Dette har Ole Sørlie og resten av de ansatte innen drift tatt på alvor. Da miljøorganisasjonen LOOP i samarbeid med Avfall Norge i mars lanserte et nytt nasjonalt fargekodet merkesystem for kildesortering tok Ole umiddelbart grep. Driftsavdelingen fikk malt avfallsrommet etter de nye fargekodene for å tilrettelegge for den nye merkeordningen. Farger skal gjøre det lettere å orientere seg i avfallsrommet og sortere riktig, og i tillegg er farger med å på å øke trivselen i rommet. Retura har bistått med nye merker og plakater som er i tråd med den nye merkeordningen. Utstyret er merket med fraksjonsmerker. På veggene er det hengt opp plakater for ekstra effekt, sammen med informasjonsplakater. Alt er laget for å støtte opp om det nye merkesystemet. Som et ekstra tiltak og visuelt grep har Ole montert hyller over utstyret som viser eksempler på hva som skal i de ulike beholderne

Avfallsbeholdere med nye merker og plakater på fargerik vegg
Avfallsrommet har fått et ansiktsløft med farger og nye merker

«Jeg er veldig glad og stolt over hvor fint det er blitt på vårt avfallsrom. Med de nye avfallssymbolene, plakatene og fraksjonsmerkene fra Retura, sammen med de nymalte veggene, er det blitt triveligere her. Og, ikke minst, vi ser allerede en nedgang i antall feilsorteringer av avfallstyper vi har hatt spesifikke utfordringer med.» sier Ole Sørlie.

Vi gleder oss til å følge Ole og Ski Storsenter videre på veien til bedre kildesortering!

Hvis du eller din bedrift ønsker å oppgradere eget avfallsrom, så ta kontakt med oss på post@retura.no eller 22 01 76 00 så hjelper vi deg med å komme i gang!

×

Vi bruker Google Analytics som samler informasjonskapsler som grunnlag for å tilby relevant markedsføring og videreutvikle våre tjenester og dette krever ditt samtykke. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler opplysninger i vår personvernerklæring her.

Ikke tillat at Google Analytics sporer meg